Hozzávalók 4 főre:
• 2 db konzerv Manna fattyúmakréla
• 400 g paradicsom
• 220 g rizs
• 200 g zöld vagy piros paprika
• 120 g póréhagyma
• 120 g vöröshagyma
• 80 g koriander
• 2 gerezd fokhagyma
• olívaolaj
• pirospaprika
• 1 babérlevél
Elkészítés:
1. Kezdjük az étel elkészítését a hagyma, a fokhagyma, a póréhagyma, a paprika, a paradicsom aprításával. Tegyünk mindent egy serpenyőbe, addjuk hozzá a babérlevelet is, és hagyjuk párolódni.
2. Adjuk hozzá a vizet és a rizst. Fedjük le, és hagyjuk főni.
3. Amikor megfőtt a rizs – a rizs fajtájától függően 10-15 perc -, adjuk hozzá a makrélát, a paprikát és az olívaolajat. Tálalásnál szórjunk rá friss koriandert.
Jó étvágyat!