Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Eredeti recept - fattyúmakrélás és paradicsomos rizs

Eredeti recept - fattyúmakrélás és paradicsomos rizs
Könnyen elkészíthető, és ha halkonzervet használsz, sem pikkelyezéssel, sem a szálkákkal nem kell bajlódnod!

Hozzávalók 4 főre:


•    2 db konzerv Manna fattyúmakréla

•    400 g paradicsom

•    220 g rizs

•    200 g zöld vagy piros paprika

•    120 g póréhagyma

•    120 g vöröshagyma

•    80 g koriander

•    2 gerezd fokhagyma

•    olívaolaj

•    pirospaprika

•    1 babérlevél

 

Elkészítés:


1. Kezdjük az étel elkészítését a hagyma, a fokhagyma, a póréhagyma, a paprika, a paradicsom aprításával. Tegyünk mindent egy serpenyőbe, addjuk hozzá a babérlevelet is, és hagyjuk párolódni.


2. Adjuk hozzá a vizet és a rizst. Fedjük le, és hagyjuk főni.


3. Amikor megfőtt a rizs – a rizs fajtájától függően 10-15 perc -, adjuk hozzá a makrélát, a paprikát és az olívaolajat. Tálalásnál szórjunk rá friss koriandert.

 

Jó étvágyat!
 

Tartalomhoz tartozó címkék: makrélafilé tengeri ételek