Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Eredeti portugál makrélapörkölt

Eredeti portugál makrélapörkölt
Portugál jellegzetesség portugál makrélakonzervből

Hozzávalók (4 adaghoz):


•    2 doboz Manna Makrélakonzerv currys és chilis olívaolajban
•    400 g paprika
•    350 g burgonya
•    300 g hagyma
•    200g paradicsompép
•    100 ml fehérbor
•    citromlé (ízlés szerint)
•    80 g koriander
•    30 g fokhagyma gerezd
•    5 g paprika
•    olívaolaj (ízlés szerint)
•    1 babérlevél

 

Elkészítés:
1. Kezdjük a hagyma, a paradicsompüré, a fokhagymagerezd és a paprika feldarabolásával. Tegyünk mindent a pörkölt alapjául szolgáló serpenyőbe, a babérlevéllel és az olajjal együtt, majd hagyjuk főni.

2. Tegyük bele a szeletekre vágott burgonyát, adjuk hozzá a fehérbort, a citromlevet és a paprikát. Hagyjuk párolódni körülbelül 20 percig.

3. Végül adjuk hozzá a makrélát (a konzervből származó mártással együtt), kapcsoljuk le, és fedjük le, hagyjuk pihenni, hogy az ízek összeérjenek. A végén friss korianderrel megszórva tálaljuk.

Tartalomhoz tartozó címkék: makrélafilé