Hozzávalók (4 adaghoz):
• 2 doboz Manna Makrélakonzerv currys és chilis olívaolajban
• 400 g paprika
• 350 g burgonya
• 300 g hagyma
• 200g paradicsompép
• 100 ml fehérbor
• citromlé (ízlés szerint)
• 80 g koriander
• 30 g fokhagyma gerezd
• 5 g paprika
• olívaolaj (ízlés szerint)
• 1 babérlevél
Elkészítés:
1. Kezdjük a hagyma, a paradicsompüré, a fokhagymagerezd és a paprika feldarabolásával. Tegyünk mindent a pörkölt alapjául szolgáló serpenyőbe, a babérlevéllel és az olajjal együtt, majd hagyjuk főni.
2. Tegyük bele a szeletekre vágott burgonyát, adjuk hozzá a fehérbort, a citromlevet és a paprikát. Hagyjuk párolódni körülbelül 20 percig.
3. Végül adjuk hozzá a makrélát (a konzervből származó mártással együtt), kapcsoljuk le, és fedjük le, hagyjuk pihenni, hogy az ízek összeérjenek. A végén friss korianderrel megszórva tálaljuk.