Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Sütőtökkrémleves királyrákkal és nori algával

Sütőtökkrémleves királyrákkal és nori algával
A sütőtök édes ízét remekül kiegészíti a királyrák és a nori alga. Ínyencek is fogyaszthatják!

Hozzávalók (4 fő részére):

  • 1 kisebb sütőtök (kb. 1 kg)
  • 200g királyrák: tisztított, pácolt vagy konzerv királyrák
  • 2 evőkanál szárított noripehely beáztatva
  • 1 közepes vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 750 ml zöldség- vagy húsleves alaplé
  • 200 ml kókusztej vagy tejszín
  • 2 evőkanál olívaolaj vagy kókuszolaj
  • Só, bors, szerecsendió és chili ízlés szerint

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A sütőtököt mosd meg, vágd félbe, és távolítsd el a magjait. Az olajjal kenjük be a felületét, sózzuk, borsozzuk, és süssük kb. 30-40 percig, vagy amíg megpuhul.

2. Közben egy nagy fazékban hevítsd fel az olajat, és párold üvegesre a vöröshagymát és fokhagymát.

3. Amikor a sütőtök elkészült, kanalazd ki a húsát, tedd a fazékba, öntsd hozzá az alaplevet és a kókusztejet, majd forralva főzd kb. 10 percig.

4. A levest pürésítsd simára egy botmixerrel vagy turmixgéppel.

5. A garnélákat pirítsd meg egy külön serpenyőben néhány perc alatt, majd add hozzá az algát és keverd össze.

6. Tálald a levest tányérokba, majd halmozd rá a garnélás-algás keveréket. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval és chilivel ízlés szerint.

Jó étvágyat kívánink hozzá!

Gourmet tipp: a leves tálalásakor szórj rá néhány tökmagot vagy egy kevés chiliolajat extra ízért és textúráért.

Tartalomhoz tartozó címkék: királyrák nori alga