Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Makrélakonzervvel készített spagetti

Makrélakonzervvel készített spagetti

Ízletes és gyorsan elkészíthető!

A makréla nagyon egészséges halféle: magas a fehérje- és omega-3 tartalma. A makréla előnyös tulajdonságairól egy korábbi blogcikkünkben olvashatsz itt.

Hozzávalók:

  • 100 g aszalt paradicsom olívaolajban eltéve
  • egy maréknyi spenótcsíra
  • 350 g spagettitészta
  • 3 evőkanálnyi aprított bazsalikom
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 300 g makrélakonzerv
  • 1 db citrom
  • sáfrány
  • só, bors

 

Elkészítés:

Hámozzunk le 3 csíknyi héjat a citromról és aprítsuk finomra.

Készítsük el a szószt a halhoz: a felaprított citromhéjat keverjük hozzá a szójaszószhoz, az olívaolajhoz, sózzuk és borsozzuk.

A makrélakonzervet tegyük egy tálba és öntözzük meg a szósszal.

Csöpögtessük le az olívaolajat az aszalt paradicsomról és vágjuk kis darabokra.

Főzzük ki ’al dente’-re a spagettitésztát úgy, hogy a sós főzővizébe tesszük a sáfrányt is.

Egy serpenyőbe tegyük bele a makrélafiléket és süssük 5 percig, majd szedjük darabjaira.

Tegyük a többi hozzávalót is a serpenyőbe: a megfőtt tésztát, a feldarabolt aszalt paradicsomot, a spenótcsírát, citromlevet és a bazslikomot. És óvatosan keverjük össze a hozzávalókat.

Tartalomhoz tartozó címkék: halkonzerv