A makréla nagyon egészséges halféle: magas a fehérje- és omega-3 tartalma. A makréla előnyös tulajdonságairól egy korábbi blogcikkünkben olvashatsz itt.
Hozzávalók:
- 100 g aszalt paradicsom olívaolajban eltéve
- egy maréknyi spenótcsíra
- 350 g spagettitészta
- 3 evőkanálnyi aprított bazsalikom
- 3 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 300 g makrélakonzerv
- 1 db citrom
- sáfrány
- só, bors
Elkészítés:
Hámozzunk le 3 csíknyi héjat a citromról és aprítsuk finomra.
Készítsük el a szószt a halhoz: a felaprított citromhéjat keverjük hozzá a szójaszószhoz, az olívaolajhoz, sózzuk és borsozzuk.
A makrélakonzervet tegyük egy tálba és öntözzük meg a szósszal.
Csöpögtessük le az olívaolajat az aszalt paradicsomról és vágjuk kis darabokra.
Főzzük ki ’al dente’-re a spagettitésztát úgy, hogy a sós főzővizébe tesszük a sáfrányt is.
Egy serpenyőbe tegyük bele a makrélafiléket és süssük 5 percig, majd szedjük darabjaira.
Tegyük a többi hozzávalót is a serpenyőbe: a megfőtt tésztát, a feldarabolt aszalt paradicsomot, a spenótcsírát, citromlevet és a bazslikomot. És óvatosan keverjük össze a hozzávalókat.