Leírás és Paraméterek
„Egy újfajta krémes élvezet a tengerből; Le Grand Lejon - Languszta Krémleves. Krémes felszín, finoman árnyalt-, sokrétű fűszerezés. Wow!" Kovács Antal örökös magyar bajnok sommelier
A Le Grand Lejon a legnagyobb füstölt és pácolt haltermékekkel foglalkozó gyártó Bretagne északi részén, aki a régi hagyományok mentén készíti termékeit 1953 óta. Egyszerű, minőségi (MSC fenntartható halászatból) és egészséges összetevőkből („Clean Label” – tiszta címke), pálmaolaj, ízfokozó és mesterséges színezőanyagok nélkül készülnek termékeik. Céljuk, hogy a breton partok mentén fogható halakból, kagylókból készítsenek riletteket, dip-eket, tradicionális halleveseket. A közelmúltban bővítették termékkínálatukat algatermékekkel, amik szintén a breton partok mentén ökológiai gazdálkodásból származnak.
Halfajták | tenger gyümölcsei |
Származási ország | Franciaország |
Terméktípus | leves |
Összetétel | víz, halak (breton), languszta 12%, tejszín, paradicsomsűrítmény, hagyma, sárgarépa, napraforgóolaj, só, fokhagyma,pirospaprika, póréhagyma, fehér bor, paprika, bors. |
100 grammonként | energiaérték 206 kJ/ 49 kcal; zsírok:2,5 g; ebből telített 1,2 g; szénhidrát 0,9 g; amelyből 0,6 g cukor; fehérje 5,4 g; só 0,84 g. |
Allergének | halak, tenger gyümölcsei, tej, szulfit. |
Tárolási javaslat | tárolja szobahőmérsékleten, száraz helyen. Felnyitás után hűtőszekrényben tartva 2-3 napig eltartható. |
Fogyasztható | a gyártástól számított 24 hónap. |