Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Blog

Íme egy kis tintahal kalauz!

Íme egy kis tintahal kalauz!

A tintahal, más néven kalmár, az egyik legérdekesebb és legsokoldalúbb alapanyag a tengeri ételek világában. Ennek a lábasfejű puhatestűnek az íze és textúrája számos kulináris lehetőséget rejt magában, és különleges élményt nyújt azoknak, akik szeretik a tengeri ételeket.

A tintahal saját tintájában különleges fogás az ínyenceknek

A tintahal saját tintájában különleges fogás az ínyenceknek

A tintahal a tengerparti országok gasztronómiájában magától értetődő módon jelen van. Hazánkban azonban még a halfélék is viszonylag ritkán kerülnek az asztalra. Ezen érdemes változtatni, a különleges kulináris élmények és az egészség megőrzésének érdekében. A magyar konyha nem az egészséges fogásokról híres.

Üveges tintahal saját tintájában: ha valami különlegesre vágysz

Üveges tintahal saját tintájában: ha valami különlegesre vágysz

A tintahal fogyasztása nem új dolog, hiszen a tenger gyümölcseit már 150 ezer évvel ezelőtt is étkezési célra használták elődeink. Napjainkban frissen és konzerv formájában egyaránt elérhetőek a mediterrán ízvilágot idéző finomságok.

Tintahal saját tintájában? Fedezd fel a tenger gyümölcseit!

Tintahal saját tintájában? Fedezd fel a tenger gyümölcseit!

A bébi tintahal, más néven kalmár, igen népszerű és egyre többek által fogyasztott finomság. A magas fehérjetartalomnak köszönhetően, a fogyni vágyók egyik kedvelt étke lehet. A halfélék és a tenger gyümölcsei még mindig nem eléggé elterjedtek hazánkban, holott rendkívül jó tápértékkel bírnak és hozzájárulnak a szervezet egészséges működéséhez. A sokoldalúan felhasználható, saját tintájában kapható finomság a gasztronómia és a mediterrán térség ételeinek szerelmesei körében igazi kuriózumnak számít.