Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hummuszos-makrélás wrap "elvitelre" gyerekeknek is

Hummuszos-makrélás wrap "elvitelre" gyerekeknek is

Csigó Zita gasztroblogger egyik specialitása a "Csomagolj ebédet" ételek. Most ebben a szellemben készített nekünk egy igazán fehérje- és rostdús algás wrapot makrélával. 
Most akciós csomagban a hozzávalók!

Zita egyik nagysikerű könyvében - "Csomagolj ebédet!" - sokunknak segített abban, hogyan csomagoljunk magunknak finom és ugyanakkor egészséges ebédet, tízórait vagy uzsonnát.

Ebben a szellemben készítette el a mi termékeink felhasználásával ezt az igazi, teljesen húsmentes rost- és fehérjebombát, ami garantáltja, hogy ne éhezz meg egyhamar!

Ráadásul gyerekeknek is csomagolható uzsonnára. A szép színes tekercsek biztos nagy sikert aratnak majd az osztálytársak körében!  wink

Hozzávalók a hummuszhoz (kb. 4-6 adag): 

  • 1 konzerv (24 dkg-os kiszerelés) csicseriborsó 
  • 4 evőkanál tahini 
  • 2 evőkanál olívaolaj 
  • 1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
  • só, kevés citromlé 

Hozzávalók a wrap összeállításához:

Elkészítés: 

  1. A csicseriborsót leszűrjük, a konzerv levéből pár evőkanállal megtartunk.
  2. A csicserit késes aprítóba szórjuk, összetörjük a tahinivel, az olívaolajjal, a megpucolt, lereszelt fokhagymával, kevés sóval és citromlével.
  3. Közben fokozatosan annyit adagolunk hozzá a félretett léből, hogy szép krémes (de sűrű, hogy ne áztassa el a tekercset) állagú legyen. 
  4. A tortillákra kenünk a hummuszból, majd feltekerjük a lecsepegtetett makrélával és a megmosott, feldarabolt zöldségekkel együtt.
  5. A tekercseket forró, száraz serpenyőben kissé átpirítjuk. 

És már csak az van hátra, hogy jóízűen megegyük! :-) 

Tartalomhoz tartozó címkék: alga halkonzerv