Leírás és Paraméterek
„Az Íztenger tengeréből, ezúttal egy különleges algát, méghozzá a "tengeri babként" ismert fajtát halásztam ki. Jellemzően vízben eltéve lehet beszerezni. Olyan puha, hogy főzni nem is kell. Egy eredeti Pasta Carbonara-t készítettem, s ebbe kevertem bele az algát. Fantasztikus volt. Behozta a képbe a tengert, s vagány módon felpörgette a tányér történéseit. Az pedig már csak a hab a tortán, hogy nagyon egészséges is!" Kovács Antal örökös magyar bajnok sommelier
A francia BORD à BORD 24 éve elkötelezett a bio algatermékek előállítása iránt a munkatársaik és a környezet maximális tiszteletben tartása mellett. Termékeiket Bretagne-ban 100%-ban ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagokból készítik (tanúsítvány: ECOCERT – FR-BIO-01), és a helyi termelők termékeit részesítik előnyben. Mindemellett környezettudatos gyártási technológiát (pl. újrahasznosított csomagolás) alkalmaznak, a fenntartható gazdálkodás hívei.
BORD à BORD „Sea bean” (Himanthalia elongata) tengeri algafajtát Bretagne északi részén kézzel gyűjtik be a tavaszi árapály idején. Friss tengervízben, egy speciális buborékeljárással megtisztítják a tengeri élőlény-maradványoktól, leszűrik, majd tengervízzel együtt teszik üvegekbe.
Ez a termék 100%-ban növényi összetevőkből készült, semmilyen mesterséges adalék- vagy színezőanyagot nem tartalmaz! Ennek, valamint az alga kedvező élettani hatásai – vitamin- és ásványianyag-tartalom, egészségvédelem – miatt ajánljuk szenior korú, vegetáriánus, egészségtudatos, sportoló, gondos édesanya vásárlóinknak!
Bio | bio |
Allergének | gluténmentes minősítésű |
Terméktípus | algák tartósítva |
Összetétel | alga (Himanthalia elongata), víz, tengeri só, citromkivonat |
100 grammonként | energiaérték 17 Kcal / 70 KJ /; zsírok 0,3 g; ebből telített ˂0,2 g; szénhidrát 2,7 g; amelyből 0 g cukor; fehérje 0,7 g; só 1,7 g |
Allergének | nyomokban tartalmazhat egyéb tenger gyümölcseit (rák- és halfélék, puhatestűek) |
Fogyasztható | a gyártástól számított 3 évig. |
Tárolási javaslat | tárolja szobahőmérsékleten, száraz helyen. |