A kíméletes tartósítás után nyersen és főzött állapotban egyaránt különleges ízzel rendelkeznek. Elsősorban tenger íze van, ami lágy, kellemes ízhatással teszi sajátossá az étkezést. Tudtad, hogy Ázsiában a kombu és a nori mellett, gyakran fogyasztott alapanyagnak számít?
Tippek a wakame fogyasztásához
A hazai gasztronómiától idegen összetevőkről a legtöbben nem is tudják, milyen formában érdemes kínálni azokat. Ez a helyzet a wakame kapcsán is. A legegyszerűbb, ha salátaként, szezámmaggal társítod, de tartárban hagymával is megállja a helyét. Dúsíthatsz vele ázsiai leveseket. Friss algát általában csak kikötőkben lehet szerezni, ez pedig hazánkban nyilvánvaló okokból nem opció. Ha nyaralás során wakame vásárlását tervezed, akkor ügyelj a zöld színre és a rajta kiülő sókristályokra. Ez a minőségéről sokat elárul. A szárított alga sötét, majdnem fekete. A vízbe történő áztatás után visszanyeri a zöld színét, ami szintén a megbízható forrásból származó alapanyagra jelent garanciát.
A wakame rengeteg kalciumot, magnéziumot, foszfort és vasat tartalmaz. Erősíti az immunrendszert, hozzájárul ahhoz, hogy testi és lelki értelemben is kiegyensúlyozott állapotot érhessünk el. Rendszeres fogyasztása korosztálytól függetlenül mindenkinek javasolt.