Leírás és Paraméterek
A bottarga igazi ősi, mediterrán csemege: már a főníciaiak és egyiptomiak is készítették, az arab kereskedők pedig számtalan országba eljuttatták. Könnyű eltarthatósága miatt régen a kalózok és más hajósnépek kedvenc eledele volt. A görögök és a rómaiak nagy becsben tartották, értékes ajándékként és kereskedelmi egységként kezelték. A bottarga a szarvasgombához hasonlóan fűszer: sóként és ízesítőként is használják. Leggyakrabban pérhal, tőkehal, ponty, kardhal vagy tonhal ikrájából készül. Elkészítése igazi kézműves munka, hiszen a halból sértetlenül, ikrazacskóval együtt kell kiemelni az ikrát, sózni, falapok között préselni, szárítani. Emellett vigyázni kell arra, nehogy túlszáradjon, mert akkor szétporlik és gyengül az aromája. Angelo Parodi - 1888 óta a tengeri ízek mestere. A több, mint 130 éves hagyománnyal rendelkező olasz márka prémium tonhal-, szardínia-, makréla- és szardellakészítményei kézzel válogatott alapanyagokból, hagyományos és innovatív eljárásokkal készülnek. A fenntartható halászat és a tökéletes ízvilág iránti elkötelezettségük tette az Angelo Parodit a halkonzervek egyik legismertebb nevévé Európában.
Halfajták | különleges halak |
Származási ország | Olaszország |
Összetétel | tengeri márna ikra 90%, tengeri só 10% |
100 grammonként | energiaérték 419 Kcal / 1749 kJ; zsírok 24 g; ebből telített 12 g; szénhidrát 1,5 g; amelyből 0 g cukor; fehérje 50 g; só 10 g |
Allergének | halat tartalmaz, tenger gyümölcseit tartalmazhat. |
Fogyasztható | a gyártástól számított 2 évig. |
Tárolási javaslat | tárolja szobahőmérsékleten, száraz helyen. Felnyitás után tartsa hűvös (0°-4° között) helyen, és fogyassza el 20 napon belül. |