Leírás és Paraméterek
Groix&Nature Bretagne déli részén egy kis szigeten található, ahol az emberek őrzik a régi halászhagyományokat és a természetet. Elsősorban helyi halászatból származó halakat és tenger gyümölcseit dolgoznak fel kézműves családi vállalkozásként. A sziget híres gasztronómiai hagyományait követik termékeik receptúrájában. Szenvedélyük, hogy minőségi alapanyagokból gourmet rilette-ket, leveseket, készételeket, fűszereket készítsenek. Algatermékeket is készítenek szintén a helyben, kézzel aratott tengeri algákból.
Halfajták | kagyló |
Összetétel | Szent Jakab-kagyló 45%, tejszín, metélőhagyma 11%, fekete tőkehal, vaj, víz, búzaliszt, sárgarépa, Guérande-i só, petrezselyem 0.5%, fokhagma 0.2%, bors. |
100 grammonként | energiaérték 703 kJ/ 169 kcal; zsírok:11 g; ebből telített 6,9 g; szénhidrát 6,1 g; amelyből 0,9 g cukor; fehérje 11 g; só 1,1 g. |
Allergének | hal, tenger gyümölcsei, nyomokban tartalmazhat glutént és tejet. |
Tárolási javaslat | tárolja szobahőmérsékleten, száraz helyen. Felnyitás után hűtőszekrényben 3 hónapig fogyasztható. |
Tökéletes tálalás
Ennek a breton specialitásnak a fogyasztását előételként vagy könnyű ételként javasoljuk. A Szent Jakab-kagylóból készült ragu íze akkor teljesedik ki igazán, ha melegen tálaljuk. Ehhez elegendő, ha az eredeti üvegedényben 220°C-on 5 percig sütjük. A tálaláshoz sincs szükség külön edényre, az eredeti üvegedényben fogyaszthatjuk pirítóssal vagy francia toasttal, krutonnal, bagettel. Sőt a kis üvegedények még újrahasznosíthatóak is, ha apró magokat, fűszereket tárolunk bennünk a konyhánkban. Jó étvágyat és különleges ízélményt kívánunk!
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!