Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szardíniafilé zöld algával és ricottával töltve

Szardíniafilé zöld algával és ricottával töltve
Ha te, vagy a vendégeid kedvelik a tengeri ízeket, akkor ez egy igazi ínyenc ebéd vagy vacsora lesz!

Hozzávalók 4 főre:


•    16 db szardíniafilé
•    250 g de ricotta
•    1 tojás
•    1 citrom
•    2 evőkanál szárított zöldalga-pehely
•    4 szál petrezselyem brins de persil
•    2 evőkanál zsemlemorzsa
•    1 kávéskanál őrölt Espelette paprika (vagy bármilyen más enyhén csípős paprikaféle)
•    1 evőkanál olívaolaj
•    só, bors

Elkészítés:


•    Tedd a ricottát egy szűrőbe legalább 30 percre, hogy alaposan kicsöpöghessen belőle a folyadék.
•    Reszeld le a citrom héját, majd facsarj ki belőle legalább 3 evőkanálnyi citromlevet. 
•    Aprítsd fel a petrezselyemleveleket.
•    Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra.
•    Készítsd el a tölteléket: keverd össze a ricottát, a tojást, a citrom héját és levét, az algát, a petrezselymet és a paprikát, sózd és borsozd. 
•    Hideg vízben öblítsd le a szardíniafiléket, majd itasd fel a nedvességet konyhai papírtörlővel. 
•    Egyenként töltsd meg a szardíniafiléket a töltelékkel: a filéket helyezd bőrükkel lefelé egy tálcára, és tegyél bele egy evőkanálnyi tölteléket.
•    Tekerd fel a filét, és rögzítsd egy fogpiszkálóval, majd tedd a tepsire. Majd végezd el ezt az összes halfilével.
•    Hintsd meg a filéket egy kis zsemlemorzsával, és cseppent rájuk egy kis olívaolajat. 
•    Tedd be a sütőbe 15-20 percre. 

Tartalomhoz tartozó címkék: szardínia zöld alga