Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szardella vagy szardínia? Mi a különbség?

Szardella vagy szardínia? Mi a különbség?

A szardella tökéletes példa arra, hogy nem kell vagyonokat elkölteni a halkonzervekre ahhoz, hogy ízletes finomságot kapjunk. A halételeket és a gourmet különlegességeket egyre többen próbálják ki.

Azzal viszont már kevesebben vannak tisztában, hogy a szardella és a szardínia tulajdonképpen nem ugyanaz az alapanyag. Nézzük, mi a különbség és melyik esetében mire számíthatnak a halkonzervek szerelmesei!

A szardella nem ugyanaz, mint a szardínia

Hazánkban a szardínia a legismertebb halkonzerv. Elérhető áron beszerezhető szinte bármelyik üzletben. Általában nagyobb halakból áll, mint a szardella, ám az íze nem annyira intenzív. A gyakorlatban, az északi és a déli országok egészen másként készítik. Míg északon nyilvánvalóan a fagyasztás és a gőzölés az elterjedt, addig délen inkább a tartósítás és az olívaolajban tárolás a befutó. Miben különbözik ettől a szardella? Első ránézésre méretében, ugyanis ez a legkisebb táplálékként fogyasztott halféle. Erőteljes ízvilágot tudhat magáénak. A konyhában számtalan módon elkészíthető és fogyasztható halféle, amit ehetjük magában, pirítóssal, de tésztaételekben és pizzákon is helyet kaphat. A raguk és saláták népszerű eleme, viszont, ha igazi gasztronómiai élményre vágysz, akkor érdemes kipróbálnod lágytojással vagy sült brokkolival. 

A szardella apró ízletes hal, amit megéri beiktatni az étkezési szokások közé. Mivel a halféle életciklusa rövid és tápláléka semmilyen szennyező anyagot nem tartalmaz, ezért biztos lehetsz abban, hogy tiszta halfélével gazdagíthatod az étrendedet, méghozzá az egészség jegyében. 

Tartalomhoz tartozó címkék: szardella szardella ára