Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Spirulina - fogyókúra és egészség

Spirulina - fogyókúra és egészség
Spirulina, mi olyan kivételes benne? Mindent elmondunk erről a szuperételről.

Spirulina – édesvízi alga, amelynek létezését 3,5 milliárd évesre becsülik, számos táplálkozási erényének köszönhetően ma már büszkén trónol a bioboltokban.

Mi olyan kivételes benne? Mindent elmondunk erről a szuperételről.

A tudósok számos tanulmánnyal igazolták, hogy a spirulina a világ legjobb fehérje- és vasforrása. Ennek köszönhetően is kiváló megoldás lehet az éhező országok egészségtudatos táplálásának megoldására. 


Mi az oka annak, hogy szuperélelmiszernek tartják? A spirulina egyszerre növény és vízi baktérium, ami rekordszintű tápanyagmennyiséget és antioxidánsokat, vitaminokat (B, E, K…), ásványi anyagokat, nyomelemeket, karotinoidokat, esszenciális zsírsavakat, fehérjéket tartalmaz. És mindezt a szervezet számára könnyebben beépíthető és feldolgozható formában, mint a mesterséges étrendkiegészítők. 


A spirulina méregtelenítő és szennyeződésmentesítő (detox) tulajdonságai


Magas klorofilltartalma (115 mg/10 g) kiváló méregtelenítővé teszi, amely megtisztítja a szervezetet a nehézfém-maradványoktól (higany, ólom, nikkel stb.) és növényvédő-szerektől, amik gátolják az anyagcsere működését, és túlsúlyt, fáradtságot vagy emésztési zavarokat okozhatnak. 

A spirulina klorofillja kötődik a fent említett méreganyagokhoz, és ebben a formában természetes úton, könnyedén kiürül a szervezetből. 


A spirulina – szövetséges a fogyókúrában és az egészséges életmódban

A spirulina magas növényi fehérjetartalma (60-70%) növeli a jóllakottságot és szabályozza az étvágyat. Tartalmaz minden olyan aminosavat, amelyet a szervezet nem képes előállítani. Ilyen pl. a triptofán, amely kulcsfontosságú az érzelmi egyensúly megteremtéséhez, az ételek utáni sóvárgás és a metabolizmus szabályozásában, valamint a fenilanalint, ami csökkenti a stresszt, képes elnyomni az éhségérzetet és csökkenti a szervezetben tárolt zsír mennyiségét. 


Emellett fokozza a bélben található laktobacilusok termelődését és serkenti az emésztést, ami a has körméretét pozitívan befolyásolhatja. 


Fikocianin tartalma (ami a kékes-zöld színért felelős) – 1-2 g/10 g – pedig hozzájárul az immunrendszerünk erősítéséhez, ugyanakkor energetizáló hatással bír, és a különböző vírusfertőzések ellen nyújthat hatékony védelmet.  


Molekuláris működése nagyon hasonló az EPO-hormonéra, azaz eritropoietin hatásához, ami elősegíti a vörösvértestek képződését (minél több a vörösvértest a szervezetben, annál több oxigént képes szállítani), ez az a vegyület, amit a rákos megbetegedéssel diagnosztizált beteg erősítésére is használnak. 


A korábban már említett magas vastartalma pedig ideális természetes vaspótlást jelent a vegetáriánusok, flexitáriánusok és a menstruációs ciklusban lévő nők számára.

spirulina segíti a fogyókúrát


Öregedésgátló tulajdonságokkal rendelkező szuperétel

Antiradikális tulajdonságai – béta-karotin koncentrációja 10-15-ször magasabb, mint a sárgarépáé, valamint az E-vitamin-tartalma – erőteljes öregedésgátló szerré teszik. 

A spirulina fogyasztása hatékony módja annak, hogy egyetlen étellel növeljük a karotinoid-, vas- és fehérjebevitelünket. 


Mennyi spirulinát érdemes fogyasztani?

Fontos, hogy olyan spirulinát fogyasszunk, aminek a forrása ellenőrzött, 100%-os tisztaságú, adalékanyagok (szilícium-dioxid, keményítő stb.) és tartósítószerek nélkül készült, és lehetőleg bio minősítésű. 


Napi javasolt adag: 1-3 g (1 teáskanál 3 g mennyiséget jelent). Ennél nagyobb mennyiséget csak akkor fogyasszunk, ha rendszeresen sportolunk, vagy nagy fizikai terhelésnek vagyunk kitéve, vagy súlyos betegségből lábadozunk!

spirulina superfood-okkal erősítve


Nálunk most kedvezményes áron vásárolhatsz egyhavi adag spirulinát háromféle szuperélelmiszerrel turbózva.

Tartalomhoz tartozó címkék: alga