Leírás és Paraméterek
A Le Grand Lejon a legnagyobb füstölt és pácolt haltermékekkel foglalkozó gyártó Bretagne északi részén, aki a régi hagyományok mentén készíti termékeit 1953 óta. Egyszerű, minőségi (MSC fenntartható halászatból) és egészséges összetevőkből („Clean Label” – tiszta címke), pálmaolaj, ízfokozó és mesterséges színezőanyagok nélkül készülnek termékeik. Céljuk, hogy a breton partok mentén fogható halakból, kagylókból készítsenek riletteket, dip-eket. Kiváló kísérője lehet baráti beszélgetéseknek, családi összejöveteleknek, vagy ha csak egy könnyű reggelire, vacsorára vágyunk, de tökéletes előétel is lehet belőle. Könnyen magunkkal vihetjük bárhová – munkahely, kirándulás, iskola, utazás -, hosszan eltartható. A rilette-k és dip-ek segítségével változatosabbá tehetjük a halfogyasztásunkat, ami fehérje-, ásványianyag-, és omega-3-olaj-tartalmával jó hatással lehet egészségünkre. Ezeket a krémes és szálkamentes finomságokat a gyerekek is szívesebben megkóstolják!
Állag szerint | rilette |
Halfajták | tőkehal |
Származási ország | Franciaország |
Összetétel | sávos tőkehal 50%, napraforgóolaj, zöldcitromlé, vöröshagyma, metélőhagyma, piros és sárga kaliforniai paprika, borecet, rizsliszt, snidling, fokhagyma, só, sűrítőanyag, Espelette paprika 0,25%, bors. |
100 grammonként | energiaérték 640 kJ/ 156 kcal; zsírok:10 g; ebből telített 1,2 g; szénhidrát 4,4 g; amelyből 0,8 g cukor, fehérje 9,6 g; só 0,93 g. |
Allergének | lehetséges tenger gyümölcsei, puhatestűek, rákfélék. |
Tárolási javaslat | tárolja szobahőmérsékleten, száraz helyen. |