Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Portugál muxama - tonhaljava sózva, szárítva 220 gr

Companhia de Pescarias do Algarve
11.025 Ft
Menny.:db
Szerezhető hűségpontok: 552

Muxama – mediterrán kulináris különlegesség – tonhal „bélszín” sózva, szárítva

Kiszerelés: kb. 220 gr

Elérhetőség: Előrendelhető
Várható szállítás: 2024. november 28.
Válogatott termékek
Csak minőségi, általunk is fogyasztott termékek.
Felhasználási tanácsok, receptek
Segítünk az elkészítésben is!
Gyors kiszállítás
Ráadásul 20.000 Ft felett ingyenes kiszállítás!
11.025 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A tonhal legnemesebb, Omega-3 zsírsavakban leggazdagabb részéből készül, amit először 24 órán keresztül sóban hagynak pácolódni. Majd friss folyóvízzel átöblítik, kövek között lapítják, és teljesen kiszárítják olyan helyiségben, ahol a nedvességet és a hőmérsékletet állandóan ellenőrzik (14°C, 60%-os páratartalom) 10-12 napon keresztül (a szelet vastagságától függően). Manapság szabálykönyv is létezik arra vonatkozóan, hogyan kell elkészíteni.

A muxamát a mai napig ugyanúgy készítik, mint 2.000 évvel ezelőtt a főníciaiak és a rómaik tették, akik a nyári hónapokban a napon szárították. Ennek köszönhetően a tonhal-szelet összehúzódott, tömörebb állagot, és egy vöröses barnás árnyalatot kapott. A megnevezés az arab musama szóból származik, ami ’száraz’-t jelent. 

Companhia de Pescarias do Algarve valószínűleg egyike a legrégibb halkészítő vállalatoknak a világon.  1835-ben alapították, hogy fellendítsék a halászatot Portugália Algarve régiójában. A cég először halászattal foglalkozott, majd 3 év múlva létrehoztak egy tonhal-feldolgozó üzemet. A hagyományok őrzése mellett a fejlődés érdekében nyitott a kagylófélék feldolgozásának irányába. Emellett racionalizálásként ma már csak az Algarve régióban fogott halakat és kagylóféléket dolgoz fel.

Halfajták tonhal
Származási ország Portugália
Összetétel 100% tonhaljava, só.

Tökéletes tálalás

Leggyakrabban vékony szeletekre szelik – mint a pármai sonkát -, és vagy salátával, vagy egy szelet jó minőségű kenyérrel fogyasztják. Kis kockákra vágva, sajtkockákkal együtt borozás, beszélgetés mellett fogyasztják. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!