Leírás és Paraméterek
A Pointe de Penmarc’h francia halkonzerv-gyár, ami 1920 óta foglalkozik főleg szardínia, makréla és germon fehér tonhal konzerválásával. 2003-ban azért költöztették a gyártást Douarnenez-be, hogy a kifogott halakat frissen tudják elkészíteni. A receptek generációról generációra öröklődtek az itt dolgozó nőkön keresztül. A halkonzerveket, halkrémeket az alapítás óta a mai napig kizárólag kézzel készítik helyi prémium alapanyagokból. A feldolgozott halfajták kizárólag felelős halászatból származnak. A Millésimées azt jelenti, hogy minden évben a halkonzerv-gyártó cég kiválasztja a legkiválóbb alapanyagból készített olyan halkonzervjét, ami méltó arra, hogy több évig is eltartsák, mert az idővel - mint a prémium borok - fokozódik a minősége, és még inkább különleges gourmet ízélményt nyújtó étellé válik. Részleteket a Millésimée-kről szóló blogcikkünkben olvashat.
Halfajták | szardínia |
Szósz | olívaolaj |
Származási ország | Franciaország |
Összetétel | szardínia, extra szűz olívaolaj, só. |
100 grammonként | energiaérték 852 kJ/ 204 kcal; zsírok:12 g; ebből telített 2,9 g; szénhidrát 0 g; amelyből 0 g cukor; fehérje 24 g; só 0,9 g. |
Allergének | hal. |
Tárolási javaslat | tárolja szobahőmérsékleten, száraz helyen. |