Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Miért keresettek a tenger gyümölcsei?

Miért keresettek a tenger gyümölcsei?

A tenger gyümölcsei a mediterrán országokban gyakran az asztalra kerülnek, ám a hazai étkezési kultúrától még mindig távol állnak. Elsősorban különleges alkalmakkor döntünk a gourmet finomságok mellett, pedig az egészség megőrzésének szempontjából is nagyobb szerepet érdemelnének ezek az alapanyagok.

Már több mint 150 ezer évvel ezelőtt is fogyasztotta az ember a gerinctelen tengeri élőlényeket és máig nagy érdeklődésre tartanak számot, az akár sokáig eltartható formában beszerezhető rilettek, pástétomok.

Tenger gyümölcsei az egészséges táplálkozás szolgálatában

A tenger gyümölcsei nagyon kevés zsírt és szénhidrátot tartalmaznak, ezért kifejezetten jó választásnak bizonyulnak akkor, ha a normál testsúly elérésén vagy annak megőrzésén dolgozol. A sovány fehérjéket és aminosavakat tartalmazó alapanyagokkal nagyon sok vitamin bejuttatható a szervezetbe, sőt, magnéziumot, jódot, vasat, mangánt és rézt is tartalmaznak ezek az étkek. A rákfélék, a kagylók és a tintahal egyaránt nagy népszerűségnek örvendenek a tengerparti éttermekben, de itthon is beszerezhetőek a nagyobb áruházláncokban frissen.

A könnyű eltarthatóság jegyében, a különféle ízesítéssel elérhető rilette típusú készítmények bizonyulnak a legjobb választásnak. A tenger gyümölcsei igazi kulináris csemegét jelentenek az ünnepi asztalon, de alkalomtól függetlenül, a tányérra varázsolhatsz belőlük egy mutatós és főként különleges ízvilágot képviselő ételkölteményt. Néha az egyszerűségben rejlik ez erő, így a rilette készítményeket pirítóson, friss zöldségekkel javasolt tálalni.