Leírás és Paraméterek
A Le Grand Lejon a legnagyobb füstölt és pácolt haltermékekkel foglalkozó gyártó Bretagne északi részén, aki a régi hagyományok mentén készíti termékeit 1953 óta. Egyszerű, minőségi (MSC fenntartható halászatból) és egészséges összetevőkből („Clean Label” – tiszta címke), pálmaolaj, ízfokozó és mesterséges színezőanyagok nélkül készülnek termékeik. Céljuk, hogy a breton partok mentén fogható halakból, kagylókból készítsenek riletteket, dip-eket. Kiváló kísérője lehet baráti beszélgetéseknek, családi összejöveteleknek, vagy ha csak egy könnyű reggelire, vacsorára vágyunk, de tökéletes előétel is lehet belőle. Könnyen magunkkal vihetjük bárhová – munkahely, kirándulás, iskola, utazás -, hosszan eltartható. A rilette-k és dip-ek segítségével változatosabbá tehetjük a halfogyasztásunkat, ami fehérje-, ásványianyag-, és omega-3-olaj-tartalmával jó hatással lehet egészségünkre. Ezeket a krémes és szálkamentes finomságokat a gyerekek is szívesebben megkóstolják!
Állag szerint | dip (mártogatós) |
Származási ország | Franciaország |
Összetétel | mélytengeri sügér 30%, sajtkrém, napraforgóolaj, tojásfehérje, citromlé, tojássárgája, füge, rizsliszt, almaecet, kukoricakeményítő, dió 1%, laktóz, só, bors. |
100 grammonként | energiaérték 1081 kJ/ 261 kcal; zsírok:22 g; ebből telített 6,7 g; szénhidrát 5,3 g; amelyből 2,2 g cukor; fehérje 9,3 g; só 0,82 g. |
Allergének | puhatestűek, rákfélék, kagyló, tojás, laktóz, dió |
Tárolási javaslat | tárolja szobahőmérsékleten, száraz helyen. |
Fogyasztható | a gyártástól számított 2 év. |