Leírás és Paraméterek
A Pointe de Penmarc’h francia halkonzerv-gyár, ami 1920 óta foglalkozik főleg szardínia, makréla és germon fehér tonhal konzerválásával. 2003-ban azért költöztették a gyártást Douarnenez-be, hogy a kifogott halakat frissen tudják elkészíteni. A receptek generációról generációra öröklődtek az itt dolgozó nőkön keresztül. A halkonzerveket, halkrémeket az alapítás óta a mai napig kizárólag kézzel készítik helyi prémium alapanyagokból. A feldolgozott halfajták kizárólag felelős halászatból származnak. A makrélákat vonóhálóval fogják, novembertől januárig, a zsírtartalom szempontjából ez a legkedvezőbb időszak, ami garantálja a hal ízét és lágyságát. Ezeket a makrélafiléket kézzel válogatják és ollóval vágják, majd egyenkénthelyezik el a konzervdobozban, miután a zöldségeket elhelyezték a doboz alján.
Halfajták | makréla |
Szósz | különleges ízesítés |
Származási ország | Franciaország |
Összetétel | makrélafilé 59% (zöldséglevesben főzve:sárgarépa, hagyma, póréhagyma, paprika, petrezselyem, fokhagyma, babérlevél, szegfűszeg, chili), olívaolaj 10%, napraforgóolaj, víz, sárgarépa 4%, hagyma 4%, zöld olívabogyó 4%, só. |
100 grammonként | energiaérték 1072 kJ/ 258 kcal; zsírok:21 g; ebből telített 4 g; szénhidrát 0 g; amelyből 0 g cukor; fehérje 17 g; só 1 g. |
Allergének | halat és tenger gyümölcseit is feldolgozó üzemben készült. |
Tárolási javaslat | tárolja szobahőmérsékleten, száraz helyen. |