Leírás és Paraméterek
A La Chikolodenn kézműves hal- és algatermékeket gyártó családi vállalkozás Carantec városában, Franciaország legészaknyugatibb területén. Kizárólag helyi termelők termékeit, és helyben halászott halakat használnak fel termékeik elkészítéséhez. Ennek köszönhetően számos termékük bio minősítésű. Céljuk, hogy a hagyományos breton ízeket és receptúrákat ismertessék meg vásárlóikkal.
Kék homár | kék homár 46,2%, tejszín, tőkehal, breton whisky 0,23%, metélőhagyma, burgonyakeményítő, só, fokhagyma, olívaolaj, bors, karragén (alga), tabasco szósz |
Szent Jakab-kagyló rilette tengeri köménnyel | tőkehal-félék, tejszín, Szent Jakab-kagyló 27,3%, búzaliszt, fehér bor, metélőhagyma, burgonyakeményítő, félsós vaj, só, karragén (alga), bors, fokhagyma, tengeri só, tabasco szósz |
Languszta rilette citromkonfittal | tejszín, fehér húsú hal, languszta 24,8%, metélőhagyma, burgonyakeményítő, citromkonfit 2%, só, fokhagyma, olívaolaj, gyömbér 0,5%, bors, karragén (alga), tabasco szósz |
Királyrák rilette rilette mézzel és szójával | tőkehal-félék, tejszín, királyrák 16,3%, méz 5,1%, metélőhagyma, burgonyakeményítő, gyömbér, só, fokhagyma, szójaszósz 0,5%, olívaolaj, bors, karragén (alga), paprika |
Fogyasztható | a gyártástól számított 4 évig. |
Tárolási javaslat | tárolja szobahőmérsékleten, száraz helyen. |
Tökéletes tálalás
A rilette-ket a legtöbb esetben reggelire vagy vacsorára eszik fő étkezésként. Emellett partikra kanapészendvicseket, vendégségre vagy ebédre előételt készíthetünk velük. Hosszú eltarthatóságuk és csomagolásuk miatt könnyedén magunkkal vihetjük bárhová: piknikre, munkahelyre, iskolába, kirándulásra. Leggyakrabban pirítós kenyérre, toastra vagy sós kekszekre téve fogyasztják, de blinire (orosz eredetű kelesztett palacsinta) is tehetjük. A rilette mellé kínálhatunk friss salátát, idényzöldségeket, pikáns hagymakonfitot (link) is. Algás tortillachips-szel és algasnackkel különleges ízélményben lehet részünk.
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!