Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Konzerv ételek? Főszerepben a prémium halkonzervek!

Konzerv ételek? Főszerepben a prémium halkonzervek!

A konzerv ételek kapcsán sokan a tartósítószerekkel teli, kevésbé ízletes megoldásokra gondolnak. Léteznek azonban prémium minőségű konzervek is, elsősorban a tengeri étkeket fókuszba helyezve. Franciaország, Portugália, Spanyolország ínyenc tengeri termékei egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a gasztronómiai élmények kedvelőinek körében. Ezek a halkonzervek extra szűz olívaolajban, bio vagy biodinamikus olajban nyújtják a magas fehérjetartalommal rendelkező ínyencségeket. 

 

Natúr vagy fűszerezett konzerv ételek?

A szardínia, a tonhal, a tőkehal legalább olyan kedveltek, mint a csőrös csuka, a makréla vagy a lazac. A natúr ízek kedvelői és a fűszeres ínyencségek szerelmesei egyaránt megtalálhatják a számításukat a minőségi konzerv ételek között. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a hazai lakosság még mindig nem fogyaszt elegendő halételt, pedig egészségügyi előnyeihez kétség sem férhet. A különleges ízvilággal rendelkező, akár citrommal, kakukkfűvel, kaporral, tengeri algával ízesített finomságok vendégváróként és igazi kulináris élményekben gazdag étkezésként egyaránt megállják a helyüket. 

A konzerv ételek mellett, mindenképpen figyelmet érdemelnek a tenger gyümölcseiből készült termékek is. A polip, a kagyló és a kalmár fogyasztása kevésbé elterjedt hazánkban, ám éppen ez adja a különlegességüket az étkezések során. Tárazz be az ínyenc konzervekből és az egészséges ételek bármikor rendelkezésedre állnak majd otthon, ha a tengerparti éttermek hangulatát varázsolnád az asztalra!