Hozzávalók 4 fő részére:
- 2 doboz galíciai kékkagyló tengervízben
- 1 db narancs
- 1 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- 1 ek almaecet
- 5 ek olívaolaj
- só, őrölt bors
- 1 csipet piros paprika
tálaláshoz:
- olívabogyó
- kockára vágott narancshús
Elkészítés
Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, az ecetet és a paprikát.
Aprítsuk fel a fokhagymát és a petrezselymet, facsarjuk ki a narancs levét, és adjuk hozzá az olívaolajos páchoz. Sózzuk, borsozzuk.
A kagylókonzervet csepegtessük le, majd áztassuk be az imént elkészített pácba.
Fedjük le, és hagyjuk pácolódni a hűtőszekrényben legalább 3 órán keresztül, hogy az ízek átjárhassák a kagylókat.
A látványos tálaláshoz tűzzük a kagylókat nyársra váltakozva olívabogyóval és narancskockákkal.