Blog

Az alga finom és egészséges növény
Hazánkban az alga fogyasztása még nem annyira elterjedt, mint a világ más tájain, azonban már itthon is kezdik a bátrabbak beépíteni az ételeik közé. Rendkívül egészséges tengeri növény, amit Ázsiában már évezredek óta fogyasztanak.

Spirulina - fogyókúra és egészség
Spirulina, mi olyan kivételes benne? Mindent elmondunk erről a szuperételről.

Tengeri alga smoothie – egészség és ízélmény
Olvasd el, hogy az alga milyen módon adhat hozzá kiváló tápanyagokat és ásványi anyagokat, valamint új érdekes ízeket a turmixokhoz!

4 ok, hogy miért fogyasszunk rendszeresen matcha-t
A matcha-t az egyik leghatásosabb szuperélelmiszernek tartják. Mit tartalmaz és milyen hatása van?

A spirulina miért számít szuperélelmiszernek?
Mi a spirulina, melyek a jótékony hatásai, kiknek ajánlható, hogyan és mekkora mennyiségben kell fogyasztani a spirulinát?

Algát enni, hogy fogyjunk: spirulina, agar-agar, wakamé, kombu...
A sikeres fogyókúrát a különféle algák is hatékonyan támogathatják, mert számtalan olyan tápanyagot tartalmaznak, amik kedvezően befolyásolják a testsúlyt.

Hogyan együnk algát? Útmutató az algaevéshez!
A legtöbb táplálkozási rajongó tudja, hogy a tengeri moszat az egyik legegészségesebb élelmiszer, amelyet az ember megehet, de a noritól a chlorellán át a wakaméig sok nyugati ember számára nehéz lehet különbséget tenni a különféle algák között.

Az agar-agar miben van, jellemzői, milyen receptekben használhatjuk…
Minden, amit tudni érdemes az agar-agarról mielőtt használnánk a konyhában receptekhez, gyümölcszseléhez, lekvárhoz, hidegen...

Wakamé alga, a japán alga, amit Bretagne-ban termesztenek
A wakamé algát, az ázsiai konyhában elismert, szép küllemű barnaalga-fajtát Bretagne (Franciaország nyugati területe) természetes algamezőjén organikus (bio) módon termesztik kifejezetten étkezési és konyhai felhasználási célra.

Mi is az a tsukudani?
Tsukudani a japán konyha egyik ikonikus ízesítője, ami hagyományosan kombu royal algából készül és umamiban gazdag. Mi a tsukudani története és hogyan használhatjuk a nyugati konyhaművészetben?