Blog

Osztriga - az ínyencek csemegéje
Miért számít gourmet csemegének az osztriga? Melyik a legfinomabb osztriga? Hogyan készítsem el az osztrigát?

Tenger gyümölcsei: rákok, kagylók, puhatestűek - 2. rész
Folytatjuk a tenger gyümölcsei bemutatást a szívkagylóval és a tintahallal, amikkel valószínűleg már találkoztunk nyaralásaink során.

Tenger gyümölcsei: rákok, kagylók, puhatestűek - 1. rész
Kagyló, királyrák, osztriga… kulináris csemegék és nagyon egészségesek

Szent Jakab-kagyló vagy fésűkagyló - kulináris különlegesség
Az ínyencek számára ismerősen cseng a Szent Jakab-kagyló vagy fésűkagyló neve, és valószínűleg kóstolták is már különleges diós, enyhén édes ízét.

Mi is az a rilette, honnan ered, és hogy készül?
Rilette finom húsból vagy halból készült krém, ami kiváló lehet előételként, uzsonnaként, partikon inyencségként.

Tapas, rilette, halpástétom - könnyű, finom és változatos ételkínálat baráti összejövetelekhez
Ételkínálat és ízletes ötletek baráti összejövetelekhez. Vagyis milyen egyszerű és finom apróságok kerüljenek az asztalra, hogy a vendégsereg mind a tíz ujját megnyalja?