Leírás és Paraméterek
A Pointe de Penmarc’h francia halkonzerv-gyár, ami 1920 óta foglalkozik főleg szardínia, makréla és germon fehér tonhal konzerválásával. 2003-ban azért költöztették a gyártást Douarnenez-be, hogy a kifogott halakat frissen tudják elkészíteni. A receptek generációról generációra öröklődtek az itt dolgozó nőkön keresztül. A halkonzerveket, halkrémeket az alapítás óta a mai napig kizárólag kézzel készítik helyi prémium alapanyagokból. A feldolgozott halfajták kizárólag felelős halászatból származnak.
Állag szerint | rilette |
Halfajták | különleges halak |
Összetétel | halikra 67%, víz, napraforgóolaj, paradicsomsűrítmény, só, kukoricakeményítő, fűszerek és fűszernövények. |
100 grammonként | energiaérték 859 kJ/ 206 kcal; zsírok:14 g; ebből telített 1,7 g; szénhidrát 2,1 g; amelyből 0,7 g cukor; fehérje 17 g; só 1,8 g. |
Allergének | hal. |
Tárolási javaslat | tárolja szobahőmérsékleten, száraz helyen. |
Tökéletes tálalás
A "haviorig" halikrakrémet leggyakrabban vajas pirítósra kenve fogyasztják. Az ínyencek a halkrémbe közvetlenül 20%-os zsírtartalmú sózott vajat kevernek, amihez egy szelet citromot is adnak (3/4 rész "haviorig" és 1/4 rész vaj).
Emellett melegszendvicset is készíthetünk belőle, ha egy szelet kenyérre kenjük a "haviorig" és a vaj keverékét és betesszük a grillezőbe.
Nagyon finom paradicsommal és főtt tojással tálalva!
Ezen kívül nagyon finom szószt is készíthetünk belőle halételekre, ha majonézzel és tejszínnel keverjük össze.
Bármelyik felhasználási módot is választja, fantasztikus ízélményeket és jó étvágyat kívánunk!