Leírás és Paraméterek
A Pointe de Penmarc’h francia halkonzerv-gyár, ami 1920 óta foglalkozik főleg szardínia, makréla és germon fehér tonhal konzerválásával. 2003-ban azért költöztették a gyártást Douarnenez-be, hogy a kifogott halakat frissen tudják elkészíteni. A receptek generációról generációra öröklődtek az itt dolgozó nőkön keresztül. A halkonzerveket, halkrémeket az alapítás óta a mai napig kizárólag kézzel készítik helyi prémium alapanyagokból. A feldolgozott halfajták kizárólag felelős halászatból származnak. Ez a speciális tonhal recept bretagne-i articsókával készül, gazdag omega-3 zsírsavban, elő- vagy főételként rizzsel vagy algatésztával tálalva, vagy hidegen salátában vagy egy szelet kenyérrel fogyasztva is különleges ízélményt jelent.tengeri tésztáinkkal vagy rizzsel. Fogyassza hidegen is salátában vagy egyszerűen egy szelet jó kenyéren.
Halfajták | tonhal |
Szósz | különleges ízesítés |
Származási ország | Franciaország |
Összetétel | fehér germon tonhal 33%, Bretagne-i articsóka 23%, víz, napraforgóolaj, paradicsompüré, mustár, sovány tejpor, borecet, só, kukoricakeményítő, fehérbor. |
Allergének | tej, halat és tenger gyümölcseit is feldolgozó üzemben készült. |
100 grammonként | energiaérték 627 kJ/ 151 kcal; zsírok:9,3 g; ebből telített 1,6 g; szénhidrát 4,1 g; amelyből 1,7 g cukor; fehérje 12 g; só 1 g. |
Allergének | halat és tenger gyümölcseit is feldolgozó üzemben készült. |
Tárolási javaslat | tárolja szobahőmérsékleten, száraz helyen. |