Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Algás tészta lazacszósszal lazackonzervből

Algás tészta lazacszósszal lazackonzervből
Könnyű elkészíteni, mégis különleges ízélményt szerezhetünk vele magunknak vagy vendégeinknek.

Hozzávalók 4 főre:

  • 2 csomag algával készült kézműves francia tészta (2 x 250 g)
  • 2 db lazackonzerv
  • 1 csomag metélőhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 g vaj
  • 2 teáskanál liszt
  • 125 ml fehérbor
  • 250 ml tejszín
  • 1 bögre (250 ml) spenót darabolva
  • ½ csészényi (125 ml) reszelt parmezán 
  • ½ csészényi (125 ml) vegyes zöldfűszer (metélőhagyma, bazsalikom, oregano, kapor stb..) aprítva
  • olívaolaj

Először főzzük meg a tésztát sós vízben. A kézműves algával készült tésztának 9 perc főzési időre van szüksége (miután felforrt a víz) ahhoz, hogy ’al dente’ legyen.

Tegyünk félre a tészta főzővízéből 125 ml-t, majd szűrjük le a tésztát és tegyünk rá egy kevés olívaolajat.

A lazackonzervet csepegtessük le.

Ugyanabban a fazékban, amiben a tésztát megfőztük, olvasszuk meg a vajat, és futtassuk  meg rajta a fokhagymát és a metélőhagymát. Szórjuk rá a lisztet, majd kb. 1 percig kevergessük.

Öntsük hozzá a fehérbort folyamatos kevergetés közben, majd a tejszínt is, és forraljuk fel.

Ha már forr, adjuk hozzá a spenótot, a sajtot és a zöldfűszereket. 

Majd adjuk hozzá a megfőtt tésztát is, és keverjük össze alaposan a szósszal. Öntsük hozzá a tészta félretett főzővizét és forraljuk össze. Tegyünk még hozzá tejszínt, és fűszereket, ha szükséges.

Tálaláskor tegyük a tetejére a lazacdarabokat.

Ínyenc tipp: szórhatunk még rá rokfort sajtot is, ami még intenzívebbé teheti az ízélményt.

Tartalomhoz tartozó címkék: alga lazac konzerv