Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A tenger gyümölcsei népszerűbbek, mint valaha! Mutatjuk, miért!

A tenger gyümölcsei népszerűbbek, mint valaha! Mutatjuk, miért!

A tenger gyümölcsei tulajdonképpen egy gyűjtőnév, ami magában foglalja mindazokat a tengerben élő gerinctelen élőlényeket, amelyek emberi fogyasztásra alkalmasak. A sovány fehérjékben és aminosavakban rendkívül gazdag alapanyagok már hazánkban is elérhetőek a nagyobb üzletekben.

Fagyasztott formában vagy frissen is beszerezhetjük, hogy aztán különleges fogások kerüljenek az asztalra. Nemcsak tápanyagokban gazdagok ezek az élelmek, hanem rendkívül sok ásványi anyagot és vitamint tartalmaznak, sőt, a jótékony Omega-zsírsavakból is egy jó adaggal bevihetsz a szervezetedbe a fogyasztásukkal.

Tenger gyümölcsei a ráktól a tintahalig

A tenger gyümölcsei igazi kulináris csemegéknek számítanak. Franciaországban a rákoknak igen széles skáláját fogyasztják, így többek között a tarisznyarákot és a pókrákot is. Ez utóbbi húsának kereslete felér a homár iránt mutatóval. Apropó, homár! A magas ára miatt, tényleg csak azok engedhetik meg maguknak, akik a luxus kategóriában gondolkodnak. A hagyományos rák egyébként levesben, de egyszerűen főzve és majonézzel is kitűnő választás. A kagylófélék szerelmesei rendszerint rajonganak a szívkagylóért, de a tintahal is egyfajta opciót kínál a különlegességek kedvelőinek. 

A tintahal egyébként a mediterrán gasztronómia egyik kedvelt alapanyaga. Tintáját fűszerként vagy ételszínezésre használhatjuk. Saját tintájában levő bébi tintahal mellett is dönthetsz, ha könnyen felhasználható, sokoldalúan kínálható alapanyagot keresel. A tenger gyümölcsei ünnepi alkalmakkor vagy a hétköznapokon is különlegessé varázsolják az étkezést.