Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A tenger gyümölcsei az ünnepi asztalon is jól mutatnak

A tenger gyümölcsei az ünnepi asztalon is jól mutatnak

A tenger gyümölcsei ma már a hazai háztartásokban is egyre gyakrabban az asztalra kerülnek. Míg egykor sokan idegenkedtek a gerinctelen tengeri élőlények fogyasztásától, addig napjainkban a prémium ételek kerülnek ki közülük és itthon is előszeretettel fogyasztjuk.

A karácsonyi és a szilveszteri összejövetelek alkalmával éppen úgy remek választásnak bizonyulnak, mint akkor, ha a születésnapi menüt szeretnénk különlegessé varázsolni. Milyen alapanyagok tartoznak ebbe a körbe? Miért érdemes a tengeri finomságokkal kiegészíteni a táplálkozást? 

A tenger gyümölcsei egészséges tápanyagforrások

Fogyni szeretnél? Fontosnak tartod a fehérjefogyasztás növelését? A tenger gyümölcsei, alacsony kalóriatartalom mellett biztosítanak sokféle mikrotápanyagot és persze a nélkülözhetetlen fehérjék bevitelét. Segítségükkel diéta idején egyszerűbb a súlycsökkentés, miközben az izomtömeg megőrzésében is segítenek. A magas B12-vitamin tartalma kifejezetten jó választás azoknak, akik egyébként nem fogyasztanak húsféléket vagy vérszegénységgel küzdenek. A B-vitamincsoport elemei egyébként is megtalálhatóak a tengeri étkekben. 

A kagylófélék, a népszerű garnéla, homár, a különleges tengeri uborka mellett, a kalmár, a polip és a tintahal is elérhetőek, akár hosszú eltarthatósággal, konzervként is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a tenger gyümölcsei pástétom, rilette, töltött paprika formájában is nagy érdeklődésre tartanak számot. A válogatott minőségre gourmet ajándékcsomagok összeállításakor is érdemes kiemelt figyelmet fordítani.