A hazai konyhához szokott gyomor a töltött káposzta, a sültekkel teli tálak és a pörköltek híve, pedig a tenger gyümölcsei is igazi kulináris kalandot ígérnek. A rákfélék, a kagylók, a polip, a kalmár, vagy például a csiga és a tengeri uborka némi szakértelmet igényelnek a konyhában történő elkészítéshez. Jó hír viszont, hogy ma már konzervként, hosszú eltarthatósággal rendelkező formában is beszerezhetőek az ínyenc falatok.
Hogyan állítsunk össze egy jó gourmet ajándékcsomagot?
A gourmet ajándékcsomag összeállítása előtt, mindig vegyük figyelembe azt, hogy kit szeretnénk meglepni! Ha közismert róla, hogy nem szereti a tenger gyümölcseit, esetleg allergiás valamelyikre, akkor érdemes más területen nézelődni. A legtöbben azonban kedvelik a riletteket, a halpástétomokat és a tapasokat. Ezek előételként, de akár egy luxus reggeli gyanánt is remek választásnak bizonyulnak. A halkonzervek alkalmasak arra, hogy gyorsan valami finomat varázsolj az asztalra, ezért ajándékba mindig örülünk az efféle meglepetéseknek. A titok az ízvilág, a fűszerezés és a származási hely gondos megválasztásában rejlik.
A gourmet ajándékcsomag névnapra, születésnapra és évfordulóra is megállja a helyét, de családi összejövetelek esetében is készülhet az algatermékekből, konzervekből izgalmas egyveleg.