Csigó Zita gasztroblogger már több algás receptet is készített nekünk. És bár a mi termékeinken keresztül találkozott először az algával, mint konyhai alapanyaggal, mégis azt mondta: "Azt hiszem, erre a témára sosem tudnék ráunni. Annyira szeretem azokat az alapanyagokat, amiket egyértelműen azért szerzek be, mert finomak, és az csak egy óriási plusz, hogy mennyire egészségesek. Az alga pedig pont ilyen. Gazdag fehérjében, emészthető növényi rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban, kalcium- és jódtartalma kiemelkedő."
Ezért is készítette el számunkra a prémium durumlisztből és algából készült tésztát vörösalga pesztóval, ami paradicsommal és "Espelette" paprikával készült.
Hozzávalók (4 személyre):
- 1 csomag (25 dkg) bio BORD à BORD kézműves tésztaválogatás algával
- 20 db zöldspárga
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 üveg (12 dkg) bio BORD à BORD Vörösalga (dulse) pesto paradicsommal és egy csipetnyi "Espelette" (baszk chilipaprika) paprikával
- koktélparadicsomok
- és reszelt parmezán a tálaláshoz
Elkészítés:
A tésztát lobogó, enyhén sós vízben 6 perc alatt al dentére főzzük, majd leszűrjük, átöblíteni lehet, de nem muszáj.
Közben a spárgát megtisztítjuk, feldaraboljuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és átsütjük rajta a spárgadarabokat (a csúcsokat picit később adjuk csak hozzá).
A tésztát összeforgatjuk spárgával és a pesztóval, majd megmosott, felcikkezett koktélparadicsomokkal és reszelt parmezánnal tálaljuk.