Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Alga a négyzeten - algás kézműves tészta vörösalga pestoval

2022. 06. 02. 15:56:04
Alga a négyzeten - algás kézműves tészta vörösalga pestoval
Csigó Zita gasztroblogger igazán megkedvelte az alga különleges ízét és az egészségre gyakorolt előnyös hatásait.

Csigó Zita gasztroblogger már több algás receptet is készített nekünk. És bár a mi termékeinken keresztül találkozott először az algával, mint konyhai alapanyaggal, mégis azt mondta: "Azt hiszem, erre a témára sosem tudnék ráunni. Annyira szeretem azokat az alapanyagokat, amiket egyértelműen azért szerzek be, mert finomak, és az csak egy óriási plusz, hogy mennyire egészségesek. Az alga pedig pont ilyen. Gazdag fehérjében, emészthető növényi rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban, kalcium- és jódtartalma kiemelkedő."

Ezért is készítette el számunkra a prémium durumlisztből és algából készült tésztát vörösalga pesztóval, ami paradicsommal és "Espelette" paprikával készült.

Hozzávalók (4 személyre): 

kézműves algás tészta vörösalga pestoval kézműves algás tészta vörösalga pestoval

Elkészítés:

A tésztát lobogó, enyhén sós vízben 6 perc alatt al dentére főzzük, majd leszűrjük, átöblíteni lehet, de nem muszáj.

Közben a spárgát megtisztítjuk, feldaraboljuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és átsütjük rajta a spárgadarabokat (a csúcsokat picit később adjuk csak hozzá).

A tésztát összeforgatjuk spárgával és a pesztóval, majd megmosott, felcikkezett koktélparadicsomokkal és reszelt parmezánnal tálaljuk. 
 

Tartalomhoz tartozó címkék: alga